Acasă Sediul central „Luna Pădurii și Tinerii”

„Luna Pădurii și Tinerii”

35
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași,  în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași, S.C. ApaVital Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu” și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, desfășoară activitatea „Luna pădurii și tinerii”.

Calendarul întâlnirilor va fi următorul:

  • Luni, 8 aprilie 2019, ora 11.00 – Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”;
  • Marți, 9 aprilie 2019, ora 09.00 – Colegiul Național „Mihai Eminescu”;
  • Miercuri, 10 aprilie 2019, ora 11.00 – Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași.

Manifestările vor include un scurtmetraj informativ legat de stația meteorologică de pe Ceahlău și despre activitatea meteorologică în general, pus la dispoziție de Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași.  Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Iași vor difuza un film legat de importanța protejării pădurii și mai ales al ariilor Site Natura 2000 – pădurile Repedea – Bârnova.

Este cunoscut că la această oră, între 15 martie și 15 aprilie, se celebrează Luna Pădurii. Sublinierea importanței acesteia se impune prin desfășurarea de activități informative și sădirea  arborilor,  întâlniri care încurajează acordarea grijii cuvenite pentru protejarea pădurii și a extinderii vegetației forestiere. Menționăm că această lună a fost sărbătorită în România pentru prima dată în anul 1902, când Spiru Haret, în acea perioadă ministru al Cultelor și Instrucțiunii Publice, a organizat o acțiunea relatată în ziarele timpului sub denumirea „Sărbătoarea sădirii arborelui”. Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile și filmele din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

Cu această ocazie tinerii vor fi informați despre rolul și importanța protejării pădurii în special și a mediului înconjurător în general.

Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here