Acasă Sediul central „Luna pădurii și seniorii” (12 aprilie 2019)

„Luna pădurii și seniorii” (12 aprilie 2019)

20
0

Vineri,12 aprilie 2019, de la ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași, S.C. ApaVital Iași, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva – Direcția Silvică Iași, Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” Bucium Iaşi și Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva” Iași desfășoară activitatea „Luna pădurii și seniorii”.

În desfășurarea întâlnirii vom include un scurtmetraj informativ legat de stația meteorologică de pe Ceahlău și despre activitatea meteorologică pus la dispoziție de Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași.  Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Iași, vor difuza un film legat de importanța protejării pădurii și mai ales al ariilor Site Natura 2000 – pădurile Repedea – Bârnova.

Celebrarea între 15 martie și 15 aprilie a Lunii Pădurii se impune prin desfășurarea de activități informative și sădirea  arborilor,  activități care încurajează acordarea grijii cuvenite pentru protejarea pădurii și a extinderii vegetației forestiere. Menționăm că această lună a fost sărbătorită în România pentru prima dată în anul 1902, când Spiru Haret, în acea perioadă ministru al Cultelor și Instrucțiunii Publice, a organizat o acțiunea relatată în ziarele timpului sub denumirea “Sărbătoarea sădirii arborelui”. Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile și filmele din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

Manifestarea ava avea loc la sala multifuncțională a Căminul pentru Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Copou, Iaşi. Cu această ocazie seniorii vor fi informați despre rolul și importanța protejării pădurii în special și a mediului înconjurător în general.

Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here