Acasă Sediul central „Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreanu”

„Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreanu”

53
0

concurs teodoreanu

Luni, 18 aprilie 2016, de la ora 10.00, în Sala de festivități a al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași se va desfășura concursul de creație literară și plastică „LUMEA COPIILOR ÎN OPERA LUI IONEL TEODOREANU”. Concursul este organizat de Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu” Victoria, judeţul Iaşi, în parteneriat cu: Biblioteca Județeană Iași, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi și Primăria Comunei Victoria. La concurs participă școli din județele Iași, Dâmbovița, Craiova și din municipiul București.

Copilăria şi adolescenţa, teme preferate ale scriitorului, reprezintă tărâmuri mirifice din viaţa omului , limanuri către care revenim adesea fiecare dintre noi. Recitind opera lui Ionel Teodoreanu, elevii se pot plimba pe uliţa copilăriei, pot intra cu drag în casa bunicilor sau se pot retrage în paradisul medelenist. Proiectul interjudețean propus își propune să contribuie la formarea laturii estetice a personalităţii umane, la dezvoltarea gustului pentru frumos, rezultatul fiind crearea unor compoziţii literare şi plastice originale cât și îmbogățirea culturii generale a elevilor prin cunoașterea vieții și operei lui Ionel Teodoreanu.  Concursul are 2 secțiuni: creație literară și creație plastică.

  • Vor fi testate atât cunoştinţele teoretice cât şi creativitatea şi abilităţile practice ale elevilor;
  • Aducerea la cunoştinţa profesorilor şi elevilor participanţi a regulamentului şi modului de desfăşurare a concursului ( pentru clasele V-VI se are în vedere volumul „Ulița copilăriei” iar pentru clasele V-VIII și vol. I din „La Medeleni”)

Prin acest concurs se urmărește încurajarea lecturii la nivelul claselor primare, gimnaziale şi liceale şi stimularea creativităţii elevilor în realizarea unor compoziţii literare şi plastice, crearea oportunităţii de colaborare între şcolile participante la concurs și formarea abilităţii în rândul elevilor de a transforma în imagini texte literare.

La jurizarea secțiunii Pictură va participa și dl. Sandu Elvis, absolvent al Universității de  Arte, Facultatea de Arte vizuale și design.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here