Acasă Sediul central Lectura – Un Dar al Mărțișorului în cadrul proiectului „Dacă nu poți...

Lectura – Un Dar al Mărțișorului în cadrul proiectului „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”

99
0

Joi, 28 februarie 2019, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a lansat a II-a ediție a proiectului educațional terapeutic: „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!” cu activitatea: „Lectura – Un Dar al Mărțișorului”, în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii.

Beneficiarii Asociației Caritas Iași ne-au fost alături pentru o oră de lectură neconvențională și comunicare intergenerațională. Minunații voluntari împlicați în proiect au construit dialoguri cultural-educative, utilizând titlurile împrumutate din fondul informațional al bibliotecii publice, după cum urmează: „40 de lecturi pasionate pentru liceu” (vol. 1 și 2) – Antologie de texte; „Părintele eficient”, de Th. Gordon; „Clipele împlinirii copilului meu” de John Maxwell; „Copiii învață ceea ce trăiesc-Educația care insuflă valori”, de Dorothy Low Nolte și Rachel Harris; „Esențe în procesul educării și formării ființei umane”, de Nicolae Florin Tudorescu; „Antologie de vorbe de duh”, Des Machale.

Momentele de socializare, suflete calde, zâmbetele, mărțișoarele și cărțile au fost atributele specifice activității alături în final, de câteva motto-uri ale grupurilor de voluntari și beneficiarii Centrului:
Pentru a fericit trebuie să fii sănătos!
Să trăim la maxim ziua de azi!

În viață mereu o să fie greu dar trebuie să vedem partea bună a lucrurilor în orice!

Viața e un dar, prețuiește-o! Iubește-o!
Să găsești mereu puterea de a trece peste greutăți!
Copiii sunt comorile părinților, iar părinții sunt oglinda copiilor!

Proiectul Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here