Acasă Sediul central „Lectura ARTEI” – ediția a II-a: Eroii tăi, ai mei și ai...

„Lectura ARTEI” – ediția a II-a: Eroii tăi, ai mei și ai noștri!

25
0

Miercuri, 22 mai 2019, de la ora 10.00, la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași – Sala de Festivități, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, încheie proiectul „Lectura ARTEI” – ediția a II-a.

Manifestarea care va avea loc la Sala de festivități a Colegiului va reuni elevii și profesorii coordonatori de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, studenții voluntari și profesorii coordonatori de la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și se dorește a fi o formă relaxantă de evaluare a rezultatelor obținute într-un an școlar.

Am căutat prin crearea poveștii „Eroii tăi, ai mei și ai noștri!” să aplicăm altfel ideea noțiunii de educație sub o nouă formă, de educație flexibilă, prin creație plastică, vizuală, cognitivă și deschisă către copil și către exploatarea universului cunoașterii prin contactul prin observație, descoperire, experimentare care se bazează pe învățare prin joc și creativitate.

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi, Universitatea de Arte „George Enescu” și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iaşi au căutat să evidențieze importanța lucrului în echipa, motivația utilizării artei în slujba frumosului din natură şi societate. Esteticul s-a extins din domeniul natural şi din cel al artei în viaţa socială. Evadarea către artă din cotidianul utilitar reduce efectele monotone şi uneori, dezagreabile ale prozaicului.

Cred că prin acest proiect am subliniat fără să vrem citatul lui Pablo Picasso: „Fiecare copil este un artist. Problema este să rămâi un artist când crești.”

Activitățile interinstituționale „Lectura artei” se desfășoară sub egida proiectului Voluntar@BJIași are ca scop dezvoltarea programelor de voluntariat și urmărește formarea și menținerea unui nucleu de voluntari de toate vârstele care să se implice, alături de bibliotecari, în derularea programelor pentru comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here