Acasă Sediul central Lansare proiect „Info.Biblioteca: Viață-Anticorupție-Libertate” (VAL), ediția a III-a

Lansare proiect „Info.Biblioteca: Viață-Anticorupție-Libertate” (VAL), ediția a III-a

52
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a lansat pe 30 septembrie 2020 ediția a III-a a proiectului cu denumirea: ”INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL).

Prima sesiune de informare s-a desfășurat pentru elevii clasei a IX-a D de la Colegiul Economic Administrativ Iași coordonată de director, prof. Gabriela Țiplic, director adjunct, prof. Nicoleta Pintilei împreună cu prof. Alice Ungureanu și prof. Alina Bârlădeanu.
Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de subcomisar de poliție, Anca Hapău de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași; comisar șef de poliție, Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și psiholog, Andreea Sabetay din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

Misiunea Agenției naționale Antidrog [www.ana.gov.ro] elaborează, coordonează, evaluează și monitorizează, la nivel național, politicile în domeniul prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, precum și al asistenței integrate a consumatorilor, aplicate de către instituțiile cu atribuții în domeniu.

În prezent, se desfășoară Campania de Prevenire a Consumului de Noi Substanțe Psihoactive (Etnobotanice) „Fii liber!” de către Agenția Națională Antidrog din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care își propune diseminarea informației specifice:
Ce sunt? Noile substanțe psihoactive popular „etnobotanice”, sunt de fapt droguri sintetice, create în laboratoare, folosind substanțe toxice, cu grave consecințe aspra stării de sănătate a celor care le folosesc, din cauza potențialului rapid adictiv, afectării funcțiilor normale a tuturor organelor și gravelor tulburări aduse funcțiilor sistemului nervos. Un drog sintetic este o versiune chimică a unui drog ilegal, a cărui compoziție a fost modificată pentru a fi clasificat ca fiind legal. După ce au fost testate în laboratoarele speciale de analiză, substanțele cu efecte psihoactive pe care le conțin au fost introduse în lege, devenind ILEGALE. În urma analizei efectuate a fost evidențiat faptul că principalele substanțe cu proprietăți psihoactive identificate în proedusele comercializate au fost cele din categoria „canabinoizilor sintetici”, „amfetamine-like” sau opioide.

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada septembrie 2020 – iunie 2021 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here