Acasă Sediul central INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL)

INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE (VAL)

23
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat pe 10 martie 2021, în ediția a III-a a proiectului cu denumirea: ”INFO.BIBLIOTECA: VIAȚĂ – ANTICORUPȚIE – LIBERTATE” (VAL), o nouă sesiune de informare preventivă.

Activitatea derulată pe platforma Zoom a fost pentru elevii claselor a IX-a A, a IX-a B, a IX-a C de la Colegiul Tehnic „I. C. Ștefănescu” Iași coordonată de director, prof. Liana-Dolores Voinea, director adj. prof. Irina-Isabella Savin alături de prof. Flaviana Popinciuc, prof. Valerica Beatrice Nica și prof. Monica Popa.

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de comisar șef de poliție Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași, comisar șef de poliție Sorin Perianu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași și inspector de specialitate Camelia Cora din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

„Împreună putem PREVENI traficul de persoane! Rețelele de socializare sunt cel mai bun instrument în procesul recrutării prin relațiile de prietenie:

  • nu te împrieteni cu oameni pe care nu îi cunoști, niciodată nu știi cu cine stai de vorbă cu adevărat;
  • evită să comunici informații personale sau să postezi poze care ar putea să ofere indicii evidente despre viața ta privată;
  • nu accepta în lista de prieteni multe persoane de sex opus, pentru că poți cădea ușor în capcana unor conversații;
  • evită să pozezi în fața computerului sau să trimiți poze cu tine în ipostaze indecente;
  • dacă ești părinte, ar fi bine să nu îl lași pe copilul tău să își facă cont pe rețele de socializare, decât dacă are 15 ani .”

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada septembrie 2020-iunie 2021 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here