Acasă Sediul central Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate (12 februarie 2019)

Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate (12 februarie 2019)

45
0

Marți, 12 februarie 2019, echipa proiectului Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate (VAL) inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a fost prezentă la Sala de Festivități a Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” Iași, unde s-a derulat o nouă sesiune de informare educațională pentru elevii de liceu.

Proiectul vizează realizarea unei campanii pe baza tehnicilor, mijloacelor de educație și conștientizare a tinerilor din unitățile școlare, cu informații și cazuri concrete din activitatea zilnică a partenerilor implicați în proiect în prevenirea corupției, traficului și închiderea vulnerabilităților. Această activitate specifică s-a desfășurat pentru elevii claselor a IX-a – a XII-a de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași coordonată de director, prof. dr. Carmen Botez și director adj., prof. Sorin Comisu, împreună cu cadrele didactice și bibliotecara liceului. 

Activitatea tematică de prevenție educativă a fost susținută de comisar șef de poliție, Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași, comisar șef de poliție, Sorin Perianu de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași și comisar de poliție, Anamaria Stamatin din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași.

Traficanții vor profita întotdeauna de lipsa de informație, de disperarea pentru găsirea unui loc de muncă sau nemulțumirea privind nivelul veniturilor, de credulitatea, spiritul de aventură sau inconștiența persoanelor pe care le vor transforma în victime.

Traficul de persoane este responsabil pentru producerea multor drame, pentru traume și suferințe devastatoare provocate victimelor exploatate. Legislația penală din România a incriminat folosirea seviciilor unei persoane exploatate, despre care beneficiarul cunoaște faptul că este o victimă a traficului, infracțiunea fiind pedepsită cu până la 3 ani de închisoare.

Drogurile nu te ajuta nici să uiți, nici să te simți mai bine și nici să devii fericit. Este un refugiu prost și ai de tras urmări toată viața. Nu faci nimic decât să dezamăgești oamenii din jurul tău, să ai gânduri pe care în mod normal nu le-ai avea și să rămâi singur. Nimeni nu-și dorește să aibă un drogat în preajmă”, transmite un fost consumator tuturor celor care au luat-o pe un drum greșit.

Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași se află în implementare în perioada ianuarie-iunie 2019 cu unitățile școlare preuniversitare de la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here