Acasă Filiala „Ion Creangă” Info.Biblioteca: VAL – 28 – 29 mai 2019

Info.Biblioteca: VAL – 28 – 29 mai 2019

32
0

În zilele de 28 și 29 mai 2019, echipa proiectului Info.Biblioteca: Viață – Anticorupție – Libertate (VAL) inițiat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a avut ocazia să prezinte elevilor participanți din cele două unități școlare (Colegiul „Garabet Ibrăileanu” Iași și Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, județul Iași) câte o sesiune de informare educațională interactivă pe problematica proiectului. Activitățile de prevenire educativă au fost susținute de comisar șef de poliție Candice Petcu de la Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași; comisar de poliție, Anamaria Stamatin / inspector de specialitate, Cora Camelia de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași și psiholog Mihaela Ciobanu / asistent social, Mihaela Miron de la Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași.

Tematica abordată s-a desfășurat la prima activitate pentru elevii claselor a IX-a B și a IX-a D de la Colegiul „Garabet Ibrăileanu” Iași, împreună cu director, prof. Constantin Chirilă, prof. Carmen Bulhac, psiholog Gabriela Capaniștei și prof. Gabriel Timohe; pe 29 mai 2019 au participat elevii clasei a XI-a de la Liceul Teoretic „Ion Neculce” Târgu Frumos, județul Iași, împreună cu prof. Paula Livia Vorniceanu și prof. Ionela Mihăilescu.

În data de 30 Mai 2019, Direcţia Generală Anticorupţie aniversează 14 ani de activitate în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor de corupţie. Cu această ocazie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, ca structură judeţeană subordonată Direcţiei Generale Anticorupţie, îşi reafirmă angajamentul de a continua eforturile de prevenire şi combatere a corupţiei în rândul personalului din cadrul structurilor judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne, asumându-şi pe deplin misiunea încredinţată.
În cei 14 ani de activitate, S.J.A. Iaşi a înregistrat o evoluţie ascendentă a indicatorilor de performanţă, prin diversificarea metodelor de acţiune pe linie preventivă şi, totodată, prin dezvoltarea instrumentelor de identificare şi cercetare a faptelor de corupţie aflate în competenţă. Detalii AICI.

Proiectul Info.Biblioteca: VAL vizează realizarea unei campanii de informare și prevenire pe baza tehnicilor, mijloacelor de educație și conștientizare a tinerilor din unitățile preuniversitare ieșene, cu informații și cazuri concrete din activitatea zilnică a partenerilor implicați în proiect în prevenirea corupției, traficului și închiderea vulnerabilităților. Proiectul inițiat de Biblioteca Județeană Iași este în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași, Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție Iași și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași și se află în implementare în perioada ianuarie-iunie 2019 la nivelul județului Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here