Acasă Sediul central „Fuga în Egipt, la pas prin lume”, de Valentin Ciucă

„Fuga în Egipt, la pas prin lume”, de Valentin Ciucă

51
0

Autorul s-a născut, în oraşul Vălenii de Munte, judeţul Prahova, la 23 martie, în anul 1943. A fost director al Studioului Regional de Radio Iaşi. Din anul 1990 este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Uniunii Artiştilor Plastici.

Volumul surprinde notele de călătorie ale autorului… din Egipt (capitolul I) până în Elveţia (capitolul VIII), cu trecere prin: Visul American (II); Repere italiene (III); Spania? Ole! (IV); Parisul, tot Paris… (V); Simple reverii (VI) cu – Dans ungar pe loc, Rondo veneziano, Viena şi Sfântul Marx şi Unde o mai fi Hamlet? (VII).

Cartea a apărut, în condiţii grafice de excepţie, la Editura ART XXI din Iaşi, în anul 2004, iar în paginile acesteia, secvenţial, sunt inserate fotografii realizate de către autor, de prin oraşele pe unde a călătorit, imagini care reflectă monumente, pieţe şi piaţete, statui şi tablouri de prin marile muzee ale lumii.

De exemplu, din Spania, în volum, sunt inserate fotografii cu: Palatul Regal; Piaţa Mayor; Statuia lui Don Quijote; Casa lui El Greco (Toledo, muzeu dedicat operei artistului de către ţara sa de adopţie); Toledo – vedere generală, respectiv Sagrada Familia (Sfânta Familie, vestita biserică din Barcelona, clădire încă neterminată, deşi se lucrează din anul 1882).

Parcurgerea paginilor volumului constituie o încântare de a afla din trecutul şi prezentul marilor civilizaţii ale lumii, prin peniţa şi ochiul unui om care a slujit, cu onestitate, zeci de ani, arta naţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here