Acasă Sediul central „E timpul pentru Natură!” – tema Zilei Mondiale a Mediului, 5 Iunie...

„E timpul pentru Natură!” – tema Zilei Mondiale a Mediului, 5 Iunie 2020

10
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași a organizat în data de 5 iunie 2020, în cadrul acțiunilor Zoom-Zăiala” o nouă întâlnire în mediul online. Elevii și profesorii de la școli, colegii și licee ieșene au fost invitați să participe la activitatea: „Ziua Mondială a Mediului” –  5 iunie 2020 și au fost informați că pot trimite eseuri cu mesajul lor, corelat cu solganul anului, pe lângă posterele realizate pentru Ziua Internațională a Biodiversității, cu scopul de a crea broșura cu același titlu: „E timpul pentru natură!”

 Activitățile de marcare a celor mai importante două evenimente din calendarul ecologic 2020: Ziua Mondială a Mediului și Ziua Internațională a Biodiversității ne îndeamnă să regândim modul în care au evoluat sistemele noastre economice și impactul acestora asupra mediului. Acestea sunt probleme ce trebuie avute în vedere, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus și a crizei climatice în desfășurare.

Trăim vremuri excepționale, în care natura ne transmite un mesaj: Pentru a ne îngriji de noi înșine trebuie să avem grijă de natură! Cu atât mai mult cu cât: „Soluțiile noastre se găsesc în Natură!”

Este timpul să conștientizăm, să acționăm, să ne facem auzită vocea pentru Natură. Este timpul să reconstruim ecosistemele mai bine, pentru noi și planetă!

Acestea sunt ideile principale exprimate în broșura concepută de Agenția pentru Protecția Mediului Iași și compusă din eseuri, transmise on-line.

Mulțumim celor care au răspuns apelului nostru, elevii și cadrele didactice de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Iași, Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” Iași și Liceul Tehnologic “Petru Poni” Iași.

Vizualizați broșura AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here