Acasă Sediul central „Drumul cărții”: Sesiune de info-lectură

„Drumul cărții”: Sesiune de info-lectură

42
0

Vineri, 23 noiembrie 2018, preșcolarii de la Grădinița „Varlaam Mitropolitul” Iași au făcut primii pași pe drumul cărții în Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași – biroul Împrumut pentru copii, însoțiți fiind de educatorii lor.

Relaxați și bine dispuși, în ciuda iernii de afară, copiii au adus multă căldură sufletească, participând cu mult aplomb la trecerea în revistă a unor momente importante din istoria cărții; de la papirus la tiparnița lui Gutenberg, de la mașina de scris la calculator, între cuvânt și imagine cei mici din grupa Pinguinilor au parcurs drumul de la poveștile orale la cele scrise, amintindu-și de magicii lor povestitori.

Dar pentru că tainele literelor se descifrează în timp și cu răbdare, am dat pe repede înainte și am trecut la sesiunea de lectură cu voce tare, interpretând cu umor povestea lui Madeleine Finn și a cățelului bibliotecar. Cartea scriitoarei Lisa Papp, apărută la Editura Pandora Publishing – Grup editorial Trei București, i-a ținut cu sufletul la gură până la finalul poveștii, aflând că trebuie să încerci mereu ca să reușești iar atunci când ți-este greu te poți lăsa ajutat de un prieten. Concluzia finală a fost că e amuzant să citești cu voce tare atunci când nu ți-e frică de greșeli iar prietenii stau aproape.

Ultima parte a întâlnirii a fost cu dedicație pentru spațiul Ludotecii, locul în care jucăriile, jocurile și cărțile conviețuiesc armonios iar copiii se integrează ușor în acest univers.

Invitația finală a fost pentru adulții de acasă – părinții, a căror prezență e necesară pentru obținerea permiselor de acces în bibliotecă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here