Acasă Sediul central Drumețiile unui ornitolog: „Dincolo de Poarta Torii” – Primăvară Niponă

Drumețiile unui ornitolog: „Dincolo de Poarta Torii” – Primăvară Niponă

60
0

Luni, 13 mai 2019, de la ora 17.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Facultatea de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași desfășoară activitatea „Dincolo de Poarta Torii” – Primăvară Niponă – Ziua Păsărilor și a Arborilor.

În deschidere, reprezentanta Agenției de Protecția Mediului Iași, ing. Luminița Iconomu va vorbi despre Ziua Păsărilor și a Arborilor, celebrată anual pe 10 Mai conform Calendarului Evenimentelor Ecologice.

Scopul educativ are în vedere conștientizarea legăturilor strânse între păsări și arbori, implicit ocrotirea păsărilor și conservarea habitatelor.

Conferențiar dr. Carmen Gache de la Facultatea de Biologie va prezenta în exclusivitate pentru auditoriul prezent, imagini și impresii din colecțiile personale legate de grădinile japoneze primăvara.

Alături de noi vor fi elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, coordonați de profesorii: Irina Diac, Alina Elena Bendescu, Tudorina Andone, Adina Cășuneanu, Oana Sardariu.

Manifestarea va avea loc la Sala de Lectură a Bibliotecii Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Această întâlnire face parte din proiectul „Viață și spiritualitate”, care își propune să faciliteze contactul elevilor de liceu cu diverse zone ale culturii și interconectarea lor prin dialog cu personalități ale Iașului, concomitent cu prezentarea ofertei de carte a bibliotecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here