Acasă Sediul central Drumețiile unui ornitolog: „Dincolo de Poarta Torii” – Primăvară Niponă

Drumețiile unui ornitolog: „Dincolo de Poarta Torii” – Primăvară Niponă

23
0

Ziua Păsărilor și a Arborilor

Luni, 13 mai 2019, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat în parteneriat cu Facultatea de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Colegiul Național „Mihai Eminescu” activitatea „Dincolo de Poarta Torii” – Primăvară Niponă – Ziua Păsărilor și a Arborilor.

Reprezentanta Agenției de Protecția Mediului Iași, ing. Luminița Iconomu a vorbit despre Ziua Păsărilor și a Arborilor, Ziua Păsărilor migratoare, despre problematica migrațiilor și impactul puternic pe care îl are poluarea cu plastic asupra extincției păsărilor în special, dar și asupra mediului, a conservării habitatelor, a vieții acvatice și implicit a omului.

Conferențiar dr. Carmen Gache de la Facultatea de Biologie a prezentat în ținută tradițională japoneză și în exclusivitate pentru cei prezenți, imagini și impresii din colecțiile individuale legate de grădinile japoneze la vremea Sakurei.

Elevii de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, alături de profesorii coordonatori și-au manifestat interesul prin atenția și aplecarea cu care au ascultat informațiile oferite.

Mulțumim încă o dată doamnei profesor pentru impresiile personale de călătorie împărtășite auditoriului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here