Acasă Sediul central Drumeț pe calea aerului: „Secretele Păsărilor migratoare”

Drumeț pe calea aerului: „Secretele Păsărilor migratoare”

23
0

Luni, 1 aprilie 2019, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, în parteneriat cu Facultatea de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași a desfășurat activitatea Drumeț pe calea aerului: „Secretele Păsărilor migratoare”.

Conferențiar dr. Carmen Gache de la Facultatea de Biologie a prezentat modalitățile de monitorizare a păsărilor migratoare, hărțile cu migrația păsărilor în toate anotimpurile, în arealul geografic planetar în general și în mod special în în țara noastră: chira polară, chira elegantă (care străbat cele mai mari distanțe) măcăleandrii, pescărușul Heerman, graurii, canarii, gâsca cu gât roșu, găsca canadiană, gâsca indiană (care zboară la cea mai mare altitudine), colibri (cea mai mică pasăre migratoare), rândunica (pasărea cu precizia de locație cea mai reușită), pupăza (pasăre migratoare solitară).

Mulțumim elevilor participanți, profesorilor coordonatori și în primul rând doamnei Carmen Gache care ne-a prezentat informații inedite din lumea „drumeților pe calea aerului”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here