Acasă Sediul central Despre Înțelepciune

Despre Înțelepciune

149
0

Cod galben de ceață! Năsturel nu a putut ajunge la cursul despre valori și virtuți! La Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași – Biroul Împrumut pentru copii, cod roșu de lectură! „Buburuzele” de la Școala Spectrum Iași – coordonator prof. înv. primar Crina Ivașcu, au sărit în ajutorul nostru. I-au adus pe Bruno și pe Charlie (doi ursuleți simpatici) și pe Albăstrel (un ponei tare curios).

Cu gândul la Năsturel, lecția începe cu o poveste „Fiica șoricică”. Două buburuze deslușesc morala „Adesea ceea ce căutăm se află lângă noi, dar nu ne dăm seama de asta”. Alte buburuze realizează că este o poveste despre „înțelepciune”. Bruno este de acord cu răspunsul. Charlie nu știe ce înseamnă. Imediat problema e rezolvată: aflăm cu toții din DEX. Realizăm că ÎNȚELEPCIUNEA nu este numai apanajul celor în vârstă, poate să fie o calitate dobândită și de către noi care să ne înnobileze caracterul. Ea reprezintă o valoare complexă a sufletului uman și trebuie dăruită și celorlalți. Teacher Crina confirmă din priviri și e tare mândră de Buburuzele ei! Și are de ce! Fericirea se citește pe chipul lor!

Bucuria de a descoperi împreună din proverbe, zicători și povești această valoare întărește ideea că o lecție nonformală la Biroul Împrumut pentru copii reprezintă un reper în dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil dornic să descopere binele și frumosul!

Lecția e la final! O îmbrățișare de grup pentru Năsturel și promisiuni de vacanță! Ne-a mai rămas doar o rugăminte: dragi părinți, vă rugăm veniți cu buburuzele la bibliotecă pentru a viza permisele pe anul 2019. Copiii Domniilor voastre doresc să împrumute cărți.

Vă așteptăm în vacanța intersemestrială! Până atunci, ajunge și Năsturel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here