Acasă Sediul central Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

31
0

 

Miercuri, 5 aprilie 2017, începând cu ora 11.00, în Sala de Artă și Referințe de la sediul central al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” are loc întâlnirea partenerilor inițiatori, voluntarilor și reprezentanții beneficiarilor proiectului Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene Iași, partener principal fiind Centrul Diecezan Caritas Iași și își propune să vină în sprijinul persoanelor aflate în imposibilitatea de a se deplasa, din motive medicale sau din alte cauze, prin împrumutul cărților la domiciliul lor. Pentru a beneficia de acest serviciu, persoanele trebuie să fie în evidența unei instituții/ONG care are ca specific activitatea de asistență socială. De asemenea, vor fi organizate activități cultural-educative care au ca scop dezvoltarea caracterului intergenerațional societal: copiii, tinerii, bătrânii și adulții. Pentru a promova activitățile culturale întreprinse la nivel local și pentru a multiplica impactul lecturii și zona lor de influență, vor fi identificate centrele pentru persoane vârstnice din comunitate și unitățile de învățământ ieșene care au elevi cu nevoi speciale.

Un alt aspect avut în vedere este conturarea unei conduite nediscriminatorii, de întrajutorare și promovarea unui comportament condescendent față de toți membrii unei societăți civilizate, indiferent de problematica existențială.

Pentru derularea proiectului, un rol decisiv îl vor avea voluntarii implicați. Pornim de la convingerea că fiecare persoană, indiferent de vârstă, reprezintă o resursă pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității, interacțiunea și dialogul între generații sunt premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice.

Sperăm că în acest demers să ni se alăture și alte ONG-uri care au ca specific activități de asistență socială, precum și persoane care doresc să se implice ca voluntari.

La eveniment vor fi prezenți: Mariana Ursan, director Domeniu Copii, Tineri, Familii – Centrul Diecezan Caritas Iași, Dan Doboș, directorul Bibliotecii Județene Iași, voluntarii implicați și reprezentanți de la Colegiul Tehnic „Ion Holban”, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” și de la Școala Gimnazială Specială „C. Păunescu” și reprezentanți ai ONG-urilor din Iași.

Vă așteptăm miercuri, 5 aprilie 2017, ora 11.00, la Sala de Artă și Referințe a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin).

Mai multe informații despre proiect găsiți AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here