Acasă Sediul central „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”: Povestea Sărbătorilor...

„Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!”: Povestea Sărbătorilor Pascale

44
0

Miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora, 14,00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași desfășoară un eveniment socio-cultural-educativ creativ: „Povestea Sărbătorilor Pascale” în cadrul proiectului educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! în parteneriat cu Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii.

Activitatea de promovarea a educației incluzive prin intermediul cărților și a lecturii se va derula cu elevi/profesori/părinți/beneficiari de la Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași alături de voluntarii bibliotecii și ai Asociației Caritas Iași.

„Povestea Sărbătorilor Pascale” se va desfășura într-un spațiu relaxant al bibliotecii cu participarea voluntarilor implicați în proiect alături de grupul-țintă vizat. Vom avea parte de câteva momente artistice din partea școlilor participante cu expoziții tematice privind obiceiurile și tradițiile specifice de Paște. Apoi voluntarii vor citi, socializa și anima cultural prin jocuri de autocunoaștere cu elevii și vor aduce un plus de valoare adăugată dezvoltării personale, interculturale și lingvistice tinerilor participanți la întâlnire precum și o contribuție la creșterea nivelului de informare și conștientizare a gradului de lectură potrivită vârstei lor. Pentru derularea proiectului, un rol decisiv îl reprezintă voluntarii o (re)sursă pentru comunitate, iar valorificarea potențialului tuturor membrilor comunității îl constituie interacțiunea și dialogul între generații – premisele esențiale pentru construirea unei comunități puternice.

Educația lecturii pentru fiecare dintre noi este o nevoie permanentă de a ne susține, comunica și dezvolta educațional și profesional.

Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii este partenerul principal în acest proiect care se implementează pe durata a 5 luni a anului școlar 2018- 2019. Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here