Acasă Sediul central Cunoașteți? Aveți drepturi și obligații la un click distanță! (Ziua Internațională...

Cunoașteți? Aveți drepturi și obligații la un click distanță! (Ziua Internațională a Siguranței pe Internet)

37
0

Vineri, 19 februarie 2021, Biblioteca Județeană „Gh.Asachi” Iași în colaborare cu Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași a desfășurat pe platforma Zoom, o sesiune de informare preventivă și interactivă, având denumirea: „Cunoașteți? Aveți drepturi și obligații la un click distanță!”, de Ziua Intenațională a Siguranței pe Internet!

La eveniment au participat reprezentanții Consiliului Elevilor și elevii de liceu din cei patru ani de studiu din cadrul Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” Iași, alături de managementul și cadrele didactice ale liceului.

Scopul propus pentru această activitate a fost îndeplinit cu succes datorită prezenței deosebite ale unui alt partener al Bibliotecii Publice anume, de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Iași, psiholog Andreea Sabetay.

S-a adus în discuție cu participanții mai multe aspecte legate de cazuri de șantaj, abuz, jignire etc. de care tinerii au auzit în mediile în care aceștia activează, evidențiind totodată, instituțiile publice, private, ONG-urile ori persoanele posibile resurse ce îi pot sprijini la nivel informațional și, nu numai, dacă situațiile de mai sus degenerează. Sigur, este foarte importantă comunicarea în familie, astfel încât, copiii și tinerii să aibă încredere să apeleze la sprijinul părinților în orice situație dată.

Deschiderea tinerilor de a comunica și de a povesti despre situațiile dificile în care s-au aflat în mediul virtual ne-a adus în punctul în care am conștientizat împreună ușurința modalităților de creere a unui profil fals, astfel încât, în dialogul cu prietenii virtuali, realitatea este foarte ușor de modificat în funcție de condițiile și termenii pe care fiecare persoană îi crede de cuviință.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here