Acasă American Corner „Cross My Heart and Hope to Spy” by Ally Carter

„Cross My Heart and Hope to Spy” by Ally Carter

25
0

AMERICAN CORNER BOOKS

Ally Carter este pseudonimul literar al scriitoarei Sarah Leigh Fogleman (născută la 1 ianuarie 1974), autoare americană de young adult fiction și young adult novels.

Ally Carter a absolvit Universitatea de Stat din Oklahoma și Universitatea Cornell. Și-a început activitatea ca autoare a două romane pentru adulți, Cheating at Solitaire și Learning to Play Gin. Apoi a urmat seria Gallagher Girls și mai târziu a dezvoltat seria Heist Society.

Primul roman al lui Carter, pentru tineri-adulți, a fost I’re Tell You I Love You, but then I have to be Kill You, povestea unei fete care merge la o școală de spionaj prestigioasă.

Următoarea carte, intitulată Cross My Heart and Hope to Spy a fost lansată în 2007 în SUA. Aceasta a fost cea de-a doua carte a seriei Gallagher Girls și a fost lansată pe 2 octombrie 2007. Cross My Heart and Hope to Spy a fost pe lista din The New York Times a celor mai bine vândute cărți timp de zece săptămâni.

După ce a trebuit să renunțe la primul ei prieten, Josh, tot ce-și dorește acum Cammie este un semestru liniștit. Dar asta e mai ușor de spus decât de făcut cand ești elevă la cea mai bună școală din lum, pentru spioane: Colegiul Gallagher pentru Tinere Exceptionale.

Blackthrone este surata colegiului Gallagher, doar că acolo învață băieți, iar aceștia vin în vizită pentru un schimb de experiență și din nou fetele din gașca veselă se târasc prin praf, să se ascundă și să încalce o duzină de reguli.

Convorbirile dintre directoarea şcolii şi alte cadre didactice au fost spionate de către eleve. Din dialogurile superiorilor apărea pe tapet tot mai des un cuvânt, unul de cod: Blackthorne. Astfel, Cammie şi prietenele sale s-au folosit de cele mai bune aparate de spionaj pentru a afla ce se ascunde în spatele acestui nume. Metodele folosite includeau inspectarea şi supravegherea biroului directoarei, în căutarea de noi indicii care să le ajute la identificarea misterului.

Aripa Estică din colegiu suferise câteva modificări ciudate; dacă până la vacanţă fetele puteau colinda nestingherite în această parte din şcoală, acum locul era blocat, iar trecerea interzisă. Acest loc cândva cunoscut de fetele colegiului era ocupat acum de dormitoare şi birouri.

Şi deşi Cammie are un I.Q. de geniu, tot mai există unele lucruri pe care nu le ştie. De pildă: oare fostul ei prieten o să-şi aducă vreodată aminte de existenţa ei? Cât de mult va trebui ea să plătească pentru ceea ce a făcut în semestrul trecut? Şi, cea mai importantă întrebare dintre toate: de ce se poartă mama ei atât de ciudat?

În ciuda celor mai bune intenţii ale lui Cammie de a fi o elevă normală, se pare că pericolul o însoţeşte mereu. După ce este învinuită pentru o breşă de securitate care pune în primejdie statutul ultrasecret al şcolii, o surpriză colosală le complică și mai mult existența în momentul în care află că în şcoala lor a pătruns un grup de băieţi, care urmau să petreacă tot restul semestrului alături de fete.

Şi, în curând, fetele se strecoară prin pereţi şi coridoare secrete, montează microfoane şi dispozitive de urmărire şi iau amprente pentru a afla adevărul despre Blackthorne şi pentru a o disculpa pe Cammie. Chiar dacă au încredere în talentele lor de spioane, de data asta ţintele sunt mai dificile (şi mai sexy!), iar miza pentru inima lui Cammie ─ şi iubita ei şcoală ─ mai uriaşă ca niciodată.

Într-o misiune de antrenament, în care-l avea ca partener pe Zach, Cammie îi reîntâlneşte pe Josh şi pe DeeDee. Apariţia fostului iubit îi trezeşte amintiri eroinei, dar apare şi întrebarea dacă DeeDee este actuala prietenă a acestuia.

Declanşarea Codului Negru în două dăţi consecutive pune elevele în dificultate şi chiar în faţa ipotezei conform căreia printre musafiri se putea ascunde un agent sub acoperire. Numai că rezultatul investigaţiei este altul şi dezvăluie altceva: totul fusese pus la cale de cadrele didactice cu scopul de a vedea cum vor lucra împreună fetele cu băieţii, acest exerciţiu fiind testul final.

Autor: Carter, Ally

Editura: Orchard Books

Loc publicare: London

An: 2015

ISBN: 9781408309520

Note: Is book two of Gallagher Girls Series

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here