Acasă Sediul central „Constelația bibliotecilor”, prezentată la Conferința Națională a ANBPR, ediția de toamnă 2019

„Constelația bibliotecilor”, prezentată la Conferința Națională a ANBPR, ediția de toamnă 2019

31
0

În perioada 20-23 octombrie 2019, la Miercurea Ciuc a avut loc ediția de toamnă a Conferinței Naționale a Asociației Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), eveniment organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Kájoni János” din Miercurea Ciuc și Consiliul Județean Harghita.

La conferință au participat cca 150 de delegați din partea bibliotecilor publice din țară, reprezentanți de la companii care oferă soluții integrate de bibliotecă, ONG-uri, reprezentanți din partea ABR și ANPCDEFP, cât și invitați speciali din străinătate.

Județul Iași a fost reprezentat de Mihaela Morariu, șef Serviciu Proiecte și Programe Culturale la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” și de Dorin Cozan, bibliotecar la Biblioteca Publică din localitatea Cotnari, care au diseminat proiectul „Constelația bibliotecilor – cum pot comunitățile mari să ajute comunitățile mici să se dezvolte”, prezentarea fiind inclusă în cadrul Secțiunii Idei SMART pentru biblioteci dinamice din ziua de 21 octombrie. În seara aceleiași zile, participanții au avut ocazia de a testa unul dintre telescoapele achiziționate prin proiect (împrumutat de la Biblioteca din Belcești), prin observații ale planetelor Jupiter și Saturn. Prezentarea proiectului s-a bucurat de un deosebit interes, unii dintre bibliotecari exprimându-și dorința de a demara procedurile de înființare a unui club de astronomie în bibliotecile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here