Acasă Sediul central „Constelația bibliotecilor” – conferință lansare proiect

„Constelația bibliotecilor” – conferință lansare proiect

59
0

Vineri, 12 iulie 2019 a avut loc conferința de lansare a proiectului „Constelația bibliotecilor” – proiect cu finanțare nerambursabilă de la Administrația Fondului Cultural Național, la sediul central al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” din Iași (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale).

Ne-au povestit despre etapele și scopul proiectului: Jan-Ovidiu Tercu (muzeograf, coordonator Compartiment Planetariu/ Observator Astronomic, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” din Galați), Ciprian-Ovidiu Vîntdevară (șef Serviciu Astronomie, Muzeul Județean „Vasile Pârvan”, Bîrlad, județul Vaslui), Mihaela Morariu – manager de proiect (șef Serviciu Proiecte și Programe Culturale, PR – Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași) și Dorin Cozan (bibliotecar – Biblioteca Publică Cotnari, Jud. Iași).

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt:
Biblioteca Publică Deleni, Jud. Iași (bibliotecar Maria Sava);
Biblioteca Publică Belcești, Jud. Iași (bibliotecar Corneliu Popescu);
Biblioteca Publică Șipote, Jud. Iași (bibliotecar Monica Baba);
Biblioteca Publică Ceplenița, Jud. Iași (bibliotecar Georgiana Sandu);
Biblioteca Publică Erbiceni (bibliotecar Cerasela Pascal).

Proiectul ce va fi implementat în perioada iulie – octombrie 2019, urmărește inovarea și diversificarea serviciilor de bibliotecă, prin înființarea unor cluburi de astronomie în cele cinci biblioteci enumerate, din județul Iași. Bibliotecile au fost selectate în baza evaluării activității acestora de către Comisia de coordonare și îndrumare metodică din cadrul Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate cinci kit-uri de astronomie (telescoape și accesorii care vor rămâne celor cinci biblioteci), se vor desfășura cursuri de inițiere în domeniu pentru bibliotecarii implicați, vor avea loc ateliere de cunoaștere și manevrare a echipamentelor specifice, de realizare în condiții optime a observațiilor astronomice și de obținere și prelucrare a astrofotografiilor lunare și planetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here