Acasă Sediul central Conferințele centenarului: „Parentalitatea românească în Anul Centenarului”, 6.10.2018

Conferințele centenarului: „Parentalitatea românească în Anul Centenarului”, 6.10.2018

33
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a continuat „Ciclul de Conferințe Centenar”, proiect finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) prin Programul Centenar, în comuna Erbiceni.

În debutul întâlnirii, prof. univ. dr. Constantin Dram a mulțumit autorităților pentru implicare și a înmânat o diplomă de excelență primarului comunei Erbiceni, Ionel Lungu, în semn de recunoaștere.

Conferința cu titlul „Parentalitatea românească în Anul Centenarului”, a fost susținută de prof. univ. dr. Ștefan Cojocaru de la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice – Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași și Director al Asociaţiei HoltIS.

Să fii părinte este experienţa cea mai dificilă, solicitantă şi generatoare de satisfacţii pe care o oferă viaţa. Este o responsabilitate uriaşă să creşti un copil care va deveni o persoană sănătoasă şi care să-şi ocupe locul său în generaţia următoare. Parentalitatea în România s-a schimbat extrem de mult, s-a adaptat vremurilor şi a ţinut cont de evoluţia generaţiilor. Este foarte important să identificăm strategiile cele mai eficiente prin care se exercită parentalitatea, ţinând cont de condiţiile actuale ale României, aflată într-un proces profund de integrare în cultura europeană.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Proiectului „Ciclul de Conferințe Centenar”, aprobat și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) prin Programul Centenar. Conferința „Parentalitatea românească în Anul Centenarului” este cea de a șaptea din cele zece programate să se desfășoare până la finalul anului 2018 în comunele din județul Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here