Acasă Sediul central Conferințele Centenarului: Liviu Brătescu (12 iulie 2018, com. Tătăruși)

Conferințele Centenarului: Liviu Brătescu (12 iulie 2018, com. Tătăruși)

54
0

Ciclul de conferințe „Centenar” al Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, proiect aprobat de Comitetul Interministerial pentru Centenar și finanțat de  Ministerul Culturii și Identității Naționale a debutat joi, 12 iulie 2018, în comuna Tătăruși, cu o conferință susținută de istoricul Liviu Brătescu, cercetător la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” al Academiei Române. Tema conferinței „Ionel Brătianu, un artizan al Marii Uniri” a fost o veritabilă lecție de istorie pentru toți cei prezenți.

În deschidere, gazda evenimentului, Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși, a precizat: „Astăzi este un eveniment dedicat marii sărbătorii naționale și nației României. Avem printre noi oameni de seamă și suntem mândri că acest eveniment are loc pentru prima dată  la Tătăruși”.

Dan Doboș, directorul Bibliotecii Județene Iași, a mulțumit autorităților pentru implicare și a înmânat o diplomă de excelență în semn de recunoaștere. La final, tineri talentați îmbrăcați în costume populare specifice zonei, au susținut un scurt program artistic.

Evenimentul s-a încheiat cu o vizită la Muzeul Satului, loc în care sunt păstrate obiecte de o inestimabilă valoare istorică: costume populare, obiecte de cult, obiecte casnice și unelte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here