Acasă Sediul central Conferința „Persia în vremea lui Omar Khayyam”, susținută de Prof. dr. Gheorghe...

Conferința „Persia în vremea lui Omar Khayyam”, susținută de Prof. dr. Gheorghe Iorga

56
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) – Filiala Iași organizează, în perioada 18-19 aprilie, la sediul central de pe bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, un ciclu de conferințe dedicat sărbătoririi Zilei Bibliotecarului din România și a Zilei Internaționale a Cărții și Drepturilor de Autor (23 aprilie 2019).

Credincioasă misiunii sale de a servi cunoașterea în general și comunitatea ieșeană în special, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” vă propune o sumă de comunicări și conferințe care se adresează deopotrivă publicului larg și comunității bibliotecarilor din județul Iași și nu numai. Vor fi abordate subiecte de interes general dar și profesionale, într-o succesiune și cu o cadență menite a suscita interesul și atenția publicului.

Vineri, 19 aprilie 2019, de la ora 16.00, sunteți așteptați la Sala de lectură (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale) pentru a participa la conferința „Persia în vremea lui Omar Khayyam”, susținută de Prof. dr. Gheorghe Iorga (Colegiul Național „Ferdinand” Bacău).

Autor al unei monografii (aproape) exhaustive despre marele poet persan, realizator de excepție a integralei poetice din opera acestuia (apărută la Editura Paralela 45), cunoscător îndeaproape al unei limbi de cultură străină pentru marele public, profesorul băcăuan ne va vorbi despre o lume în care poezia, vinul, dragostea, filosofia se ascundeau în stihuri profunde, pe când istoria însemna năvăliri de popoare necruțătoare și conflicte la nivelul imaginarului religios; atunci, un mare poet, un vizir și mentorul ocult al „(H)assassinilor de pe Munte” puneau bazele unei prietenii neobișnuite.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here