Acasă Sediul central Conferința „Mitul ca izvor al Istoriei”, susținută de istoricul Alex Mihai Stoenescu

Conferința „Mitul ca izvor al Istoriei”, susținută de istoricul Alex Mihai Stoenescu

42
0

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași și Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) – Filiala Iași organizează, în perioada 18-19 aprilie, la sediul central de pe bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, un ciclu de conferințe dedicat sărbătoririi Zilei Bibliotecarului din România și a Zilei Internaționale a Cărții și Drepturilor de Autor (23 aprilie 2019).

Credincioasă misiunii sale de a servi cunoașterea în general și comunitatea ieșeană în special, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” vă propune o sumă de comunicări și conferințe care se adresează deopotrivă publicului larg și comunității bibliotecarilor din județul Iași și nu numai. Vor fi abordate subiecte de interes general dar și profesionale, într-o succesiune și cu o cadență menite a suscita interesul și atenția publicului.

Joi, 18 aprilie 2019, începând cu ora 16.00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale), istoricul Alex Mihai Stoenescu va susține conferința „Mitul ca izvor al Istoriei”.

Cunoscutul istoric, scriitor și jurnalist va prezenta o analiză asupra folosirii informațiilor provenite din mituri și legende în scrierea Istoriei pragmatice, a istoriei factuale.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here