Acasă Sediul central Concurs: „Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreamu”

Concurs: „Lumea copiilor în opera lui Ionel Teodoreamu”

41
0

13007282_867523210060792_5551370026481568914_n

Luni, 18 aprilie 2016 s-a desfășurat la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași concursul de creație literară și plastică „LUMEA COPIILOR ÎN OPERA LUI IONEL TEODOREANU”.

Prima secțiune, concursul interjudețean de creație plastică și literară, a fost încununat de o expoziție de creații ale elevilor, ce poate fi vizionată între 18 – 22 aprilie în holul Bibliotecii județene. Cea de-a doua secțiune, concursul cu participare directă a fost găzduit la Sala de festivități a Bibliotecii Județene.
Școlile participante la a doua secțiune a concursului au fost: Școala gimnazială „Otilia Cazimir”, Școala gimnazială Vânători, Școala gimnazială Icușeni, Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu” Victoria.
Probele, în număr de trei au constat în a demonstra cunoașterea vieții și operei lui Ionel Teodoreanu, recunoașterea unui fragment din opera scriitoului și ilustrarea, contracronometru, a unui fragment dintr-o operă a scriitorului.

Cât timp a durat executarea desenelor și jurizarea, susținătorii concurenților au fost invitați să recunoască fragmente din opera scriitorilor Ionel și Păstorel Teodoreanu, fotografii ale acestora și imagini cu Iașul vechi, prezent în operele lor.

Trupa de teatru „Victorița” a Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu” Victoria, a pus în scenă un mic fragment din „În casa Bunicilor”.

La final cele 4 echipe a câte 5 membri fiecare au luat premii: „Elevele Monicăi” – locul I, „Nepoții lui Moș Gheorghe” locul al II-lea, „Prietenii lui Dănuț” – locul al III-lea, „Prietenii Olguței” – mențiune.

S-au înmânat premii participanților la concursul direct, toate cele 4 echipe având câte un premiu: mențiune și premiile III, II și I.

Concursul a fost organizat de Liceul Tehnologic „Ionel Teodoreanu” Victoria, judeţul Iaşi, în parteneriat cu: Biblioteca Județeană Iași, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi și Primăria Comunei Victoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here