Acasă Sediul central „(Citesc!)n bibliotecă – Citesc, desenez și respect!”: Să înțelegem ce citim!

„(Citesc!)n bibliotecă – Citesc, desenez și respect!”: Să înțelegem ce citim!

21
0

Joi, 4 aprilie 2019, de la ora 09.00, la Școala Gimnazială „Ion Neculce”, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași va desfășura o nouă întâlnire din cadrul proiectului „(Citesc!)n bibliotecă – Citesc, desenez și respect!”

Elevii au început desenarea și exemplificarea noțiunii de prietenie. Micii noștri participanți vor citi și vor discuta cu profesorii coordonatori  și invitata noastră masterand Elisa Burghelea de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – Facultatea de Psihologie din cărți care vorbesc despre prietenii diferite: „Cireșarii” de Constantin Chiriță, „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, „Dumbrava minunată” de Mihail Sadoveanu și „Vrăjitorul din OZ” de L. Frank Baum. Activitățile artistice ale proiectului vor fi îndrumate de către voluntara bibliotecii Irina Frunză, studentă la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile care pot fi citite cu drag de tineri.

Partenerul bibliotecii la realizarea acestei ediții este Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

Activitățile „(Citesc!)n bibliotecă – Citesc, desenez și respect!”se desfășoară în cadrul proiectului „Să înțelegem ce citim”, care își propune să implice biblioteca în lupta împotriva analfabetismului funcțional prin organizarea lunară de lecturi publice, distribuirea și conceperea de materiale care să ducă la conștientizarea necesității de eficientizare a eforturilor pentru sporirea capacităților de comunicare ale membrilor comunității ieșene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here