Acasă Sediul central Cercul de științe ale mediului – 30 iulie 2019

Cercul de științe ale mediului – 30 iulie 2019

22
0

Marți, 30 iulie 2019, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat ultima întâlnire din cadrul Cercului de științe ale mediului.

Activitatea a fost coordonată de dr. ing. Cătălin Bălan, care a condus participanții într-o scurtă excursie de recunoaștere a plantelor, insectelor și animalelor mici care viețuiesc în pădurea de la Ciric – Iași.

În prima parte a întâlnirii am discutat despre calitatea apei din lacul Ciric și importanța ei pentru ecosistemul existent, dar și ce este un determinator și o plasă profesională pentru prins insecte.
După explicațiile inițiale am admirat rațele sălbatice, greieri, păianjeni, fluturi, libelule, pești, șopârle, broscuțe (puțin mai mari decât unghia degetului mare de la mână) și pui de broască țestoasă care au fugit la foșnetul nostru prin iarbă, dar am reușit să fotografiem cuiburile goale și cojile ouălor din care au ieșit.

Mulțumim pe această cale partenerilor noștri: Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” din cadrul Universității Tehnice ,,Gheorghe Asachi” din Iași și Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă Optim.

Vă mulțumim pentru participare și vă mai așteptăm la activitățile noastre!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here