Acasă Sediul central Câștigătorii Concursului literar transfrontalier „La izvoarele înțelepciunii, Ediția a XXIX-a – Camil...

Câștigătorii Concursului literar transfrontalier „La izvoarele înțelepciunii, Ediția a XXIX-a – Camil Petrescu”

79
0

Duminică, 30 iunie 2019, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” s-a derulat finala ediției a XXIX-a a Concursului literar transfrontalier „La izvoarele înțelepciunii”, ediție consacrată scriitorului Camil Petrescu. Organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău, concursul a reunit elevi de liceu din Iași și din Republica Moldova, care au promovat primele trei etape. Concurenții au avut de parcurs două probe: proba scrisă cu întrebări despre viața și creația literară a scriitorului și proba orală, care a constat în caracterizarea unui personaj și exprimarea unei păreri personale despre personajul în cază.

Juriul a fost alcătuit din universitari, scriitori și bibliotecari din Chișinău și Iași și a avut ca președinți pe conf. univ. dr. Emanuela Ilie (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași) și conf. univ. dr. Adrian Ghicov (Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău).

Câștigătorii etapei finale sunt:

Republica Moldova:
Locul I: Olga Bucatca; Locul II: Natalia Postică; Locul III: Ala Berladean.

Județul Iași:
Locul I: Vladislava Covalciuc; Locul II: Alexandru Dolhăscu; Locul III: Izabela Hilițanu.

Premiile au fost oferite de editurile Corint, Trei și Curtea Veche.

Felicitări tuturor participanților, câștigătorilor și profesorilor coordonatori!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here