Acasă Sediul central „Călătorii prin bucătăriile lumii”: Ziua Greciei – „200 de ani de rețete...

„Călătorii prin bucătăriile lumii”: Ziua Greciei – „200 de ani de rețete culinare elene la Iași”

11
0

Vineri, 26 martie 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a organizat alături de Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași și Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași, online pe platforma Zoom, o nouă activitate: „Călătorii prin bucătăriile lumii” – Ziua Greciei „200 de ani de rețete culinare elene la Iași”.

Elevii de la clasa de turism și produse alimentare, coordonați de prof. Adriana Băiceanu și elevii de la clasa pentru tehnicieni analize produse alimentare, coordonați de prof. Ersilia Coșbuc au prezentat rețete culinare elene. La împlinirea a 200 de ani de la Revoluția de eliberare a Greciei, amintim că în târgul Iașilor, localitate cosmopolită și centru erudit, se regăsea bucătaria greacă, prin rețete care dăinuiesc până în zilele noastre.

Reprezentanții bibliotecii au evidențiat cărțile din colecțiile acesteia, care descriu rețete specifice Greciei și un scurt istoric al orașului, în timpul anului 1821.

Mulțumim elevilor și profesorilor coordonatori, care au pregătit materialele culinare și au expus rețetele de la bunici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here