Acasă Sediul central „Călătorii prin bucătăriile lumii”: Mâncăruri tradiționale de Sfintele Paști în România,...

„Călătorii prin bucătăriile lumii”: Mâncăruri tradiționale de Sfintele Paști în România, Grecia și Rusia

19
0

Luni, 26 aprilie 2021, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași și Colegiul Tehnic „Ion Holban” Iași a organizat online pe platforma Zoom, o nouă activitate: „Călătorii prin bucătăriile lumii” – Mâncăruri tradiționale de Sfintele Paști în România, Grecia și Rusia.

Elevii de la clasa de turism și produse alimentare, coordonați de prof. Adriana Băiceanu și elevii de la clasa pentru tehnicieni analize produse alimentare, coordonați de prof. Ersilia Coșbuc au prezentat rețete culinare tradiționale de Sfintele Paști din Rusia: pască fără aluat, pască rusească – Culich și piftie de miel, din Grecia: Tsourechi sau Lambropsomo – cozonac grecesc și din România pască moldovenească cu brânză, smântână și din Ardeal pască sărată cu brânză de oaie.

Reprezentanții bibliotecii au prezentat cărțile din colecțiile acesteia, care descriu rețete specifice acelei perioade.

Mulțumim participanților pentru implicare și le dorim tuturor Sărbători binecuvântate!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here