Acasă Sediul central „Biblioteca de Sport”, 9 august 2018

„Biblioteca de Sport”, 9 august 2018

53
0

Joi, 9 august 2018, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat o nouă activitate din cadrul unui inedit proiect de vacanță „Biblioteca de Sport” pe esplanada de la cub (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 10).

Proiectul își propune să experimenteze noi instrumente eficiente pentru participarea comunității (cititori activi și non-cititori) în derularea unor activități-stimulent pentru dezvoltarea și sprijinirea practicării sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură.

Prima parte a activității a urmărit îmbunătățirea ținutei educaționale prin lectură (participanții, exprimându-se liber printr-un mic discurs literar pe tema promovării lecturii, în urma explorării cărților preferate de vacanță). În partea a doua a întâlnirii, cei prezenți care au considerat sportul – un instrument eficient pentru sănătate și distracție au exersat primii pași în dansurile caraibice (salsa și bachata) sub îndrumarea instructorului Augusto Perez de la Școala de Arte „Bel Art” Iași.

La final, toți participanții încrezători în forțele proprii și al sentimentului de bucurie de a fi împreună cu ceilalți ne-au completat câte un semn de carte și ne-au lăsat impresiile lor despre activitate.

Înscrierile se pot face pentru toate sesiunile sau săptămânal la sediul bibliotecii (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), pe pagina de Facebook, cât și prin partenerii din proiect. Participarea este gratuită.

Sesiunile întâlnirilor din fiecare joi a lunii august (23 și 30 august 2018) vizează, de asemenea, să promoveze sportul ca un veritabil instrument educațional și social, ajutând copiii, tinerii și populația Iașului să dobândească competențe pentru viață, atitudini, valori și integrare socială.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Școala de Arte „Bel Art” Iași, Liceul cu Program Sportiv Iași și Clubul Sportiv Școlar „Unirea” Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here