Acasă Sediul central BIBLIOTECA DE PRIM AJUTOR (BiblioInfoLife) – 21 ianuarie 2019

BIBLIOTECA DE PRIM AJUTOR (BiblioInfoLife) – 21 ianuarie 2019

19
0

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a derulat luni, 21 ianuarie 2019, în Sala de Festivități a Colegiului Național „Emil Racoviță” Iași, prima activitate de informare din acest an în cadrul proiectului „Biblioteca de Prim Ajutor” (BiblioInfoLife) ediția a II-a.

Obiectivul proiectului constă în realizarea unei campanii de sensibilizare în cadrul unor activități specifice de educație-informare-conştientizare asupra importanţei prevenirii accidentelor și acordarea primului ajutor precum şi conturarea unei conduite corecte în cazul dezastrelor şi calamităţilor naturale prin tehnici operative de intervenție în situaţii de urgență.

Sesiunea educațională a fost susținută de partenerul proiectului, Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași reprezentată de asistenții medicali, Alexandru Filimon și Andrei Stănilă.

Participanți au fost elevii clasei a VI-a C de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași însoțiți de cadrele didactice prof. Roxana Ioana Arhire și prof. Irina Nechifor. Elevii entuziasmați au făcut cunoștință cu importanța și conștientizarea unei atitudini preventive în acordarea primului ajutor precum și metodele și tehnicile aplicate în situații de urgență.

Tuturor participanților li s-au eliberat un PERMIS DE SALVATOR

Proiectul este implementat în parteneriat cu Asociația Ambulanța.Life – Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași și se desfășoară pe parcursul anului școlar 2018 – 2019 cu unitățile de învățământ liceal din județul Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here