Acasă Sediul central „Biblioteca arborilor”: Ziua Mondială a Meteorologiei – Luna Pădurii

„Biblioteca arborilor”: Ziua Mondială a Meteorologiei – Luna Pădurii

75
0

Luni,  25 martie 2019, de la ora 11.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași  în parteneriat cu Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași și Agenția pentru Protecția Mediului Iași, desfășoară activitatea „Biblioteca arborilor” Ziua Mondială a Meteorologiei – Luna Pădurii.

Ziua Mondială a Meteorologiei este celebrată în fiecare an începând cu 1961 și reprezintă intrarea în vigoare, la 23 martie 1950, a Convenției ONU care a schimbat Organizația Meteorologică Internațională într-o organizație interguvernamentală, cunoscută sub numele de Organizația Meteorologică Mondială.

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași, vor vorbi despre importanța acestei zile și vor difuza un scurt film documentar. În partea a doua a întâlnirii delegații Agenției pentru Protecția Mediului Iași, vor prezenta un film legat de importanța protejării pădurii și mai ales al ariilor Site Natura 2000 – pădurile Repedea – Bârnova.

La ora actuală între 15 martie și 15 aprilie se celebrează Luna Pădurii.

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile și filmele din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

Manifestarea ava avea loc la sala de festivități a Liceului Tehnologic „Petru Poni” din Iași, unde elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului”, coordonați de către profesorii lor, vor evidenția rolul și importanța meteorologiei în protejarea pădurii în special și a mediului înconjurător prin această activitate.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași, Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași și S.C. ApaVital Iași.

„Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here