Acasă Sediul central Biblioteca arborilor – Ziua Internațională a Pădurii

Biblioteca arborilor – Ziua Internațională a Pădurii

77
0

Vineri, 23 martie 2018, începând cu ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, desfășoară manifestarea Biblioteca arborilor – Ziua Internațională a Pădurii – 21 martie.

Aceasta  are loc la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași.

Ing. silvic Georgeta Coroș, responsabil cu regenerarea pădurilor de la Direcția Silvică Iași – ROMSILVA, va prezenta importanța executării împăduririlor dar și a tăierilor care trebuie efectuate. Voluntarele de la Facultatea de Horticultură (USAMV Iași) vor prezenta importanța pădurii și impactul asupra protecției mediului. Alături de noi va fi și reprezentantul ApaVital Silvia Aanicăi, precum și reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Iași. Elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași vor fi coordonați de prof. Monica Trupină, prof. Sorina Andriev și prof. Beatrice Borș.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu S.C. ApaVital Iași, Romsilva – Regia Națională a Pădurilor, Direcția Silvică Iași, Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Agenția pentru Protecția Mediului Iași și Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași.

 „Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here