Acasă Sediul central Biblioteca Arborilor: Ziua biodiversității și Ziua Europeană a Parcurilor

Biblioteca Arborilor: Ziua biodiversității și Ziua Europeană a Parcurilor

15
0

Miercuri, 29 mai 2019, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat în sala de festivități de la ApaVital Iași, activitatea „Biblioteca Arborilor: Ziua biodiversității și Ziua Europeană a Parcurilor”.

Biolog Luminița Iconomu și ecolog Ramona Ciobanu de la Agenția pentru Protecția Mediului Iași au vorbit despre Ziua biodiversității, aniversată în fiecare an pe data de 22 mai, despre importanța biodiversității și impactul transformărilor pe care le poate aduce poluarea asupra omului, sănătății și a vieții.

Reprezentantul ApaVital Iași a descris pe scurt modalitățile de tratare și epurare a apei de la stațiile aflate în subordinea societății și a împărțit materiale promoționale. Ziua Europeană a Parcurilor este o iniţiativă lansată în 1999 de Federaţia EUROPARC și marchează data de 24 mai 1909, când Suedia a anunțat înfiinţarea primelor parcuri naţionale din Europa, cu scopul de a trage un semnal de alarmă în protejarea naturii copleșită de valul de tehnologizare.

Reprezentanții Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași alături de Facultatea de Horticultură secția Peisagistică și Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași au prezentat etapele anterioare ale activităților din cadrul proiectului „Biblioteca Arborilor” și activitățile ce au avut loc în parcul dendrologic.

Mulțumim elevilor de la la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași coordonați de prof. ing. Petronela Cazacu și elevilor de la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” Iași coordonați de prof. Aurora Lazăr, care au urmărit cu atenție explicațiile și au încheiat activitatea cu o scurtă plimbare în parcul dendrologic ApaVital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here