Acasă Sediul central „Biblioteca arborilor” – Luna Pădurii

„Biblioteca arborilor” – Luna Pădurii

66
0

Luni,  18 martie 2019, de la ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași  în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași și Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Iași, Ocolul Silvic Iași, vor desfășura activitatea „Biblioteca arborilor”– Luna Pădurii, care va avea loc în spațiul de împădurire stabilit de către Direcția Silvică Iași, Ocolul Silvic Iași, situat în Bulevardul C.A. Rosetti, Iași.

Începând cu anul 1902, Spiru Haret, pe atunci ministrul Cultelor și Instrucției Publice, a introdus în România „Sărbătoarea sădirii arborelui”, care la acea oră era inspirată de o manifestare similară din America.

La ora actuală între 15 martie și 15 aprilie se celebrează Luna Pădurii.

Pentru a evidenția rolul și importanța pădurii în echilibrul naturii și a vieții omului implicit, elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași coordonați de profesorii săi vor participa la o activitatea de plantare și împădurire.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Iași, vor prezenta importanța pădurii și impactul asupra vieții umane.

Reprezentanții bibliotecii vor aduce în prim plan cărțile și filmele din colecțiile bibliotecii care prezintă tema adusă în discuție.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași și Administrația Națională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova Iași.

 „Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here