Acasă Sediul central Biblioteca arborilor

Biblioteca arborilor

28
0

Miercuri, 24 mai 2017, de Ziua Europeană a Parcurilor, Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi Iaşi și ApaVital Iași au organizat în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Facultatea de Horticultură și Agenția de Protecția Mediului Iași, prezentarea finală din cadrul proiectului „Biblioteca arborilor”.

Marinela Bucătaru, studentă la Facultatea de Horticultură, a expus modelul peisagistic al viitorului Parc dendrologic Apavital.

Ecolog Ramona Ciobanu ne-a vorbit despre Ziua Biodiversității (22 mai) și Ziua Europeană a Parcurilor Naționale.

Ing. Roxana Anghel de la Facultatea de Horticultură a expus împreună cu bibliograful prezent următoarea etapă a acestui proiect: găsirea și dezvoltarea unor povești și povestiri despre arborii și arbuștii identificați în ediția precedentă. Dorim ca la sfârșitul celei de a doua ediții să putem edita o mică broșură cu acest subiect.

Elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” al Liceului Tehnologic „Petru Poni” din Iași, coordonați de profesorii liceului: Eugenia Corina Ignat, Valentina Cantea, Emil Ipate și Monica Trupină au fost inițiați în tainele proiectării peisagistice.

Activitatea s-a încheiat cu o scurtă plimbare în Parcul dendrologic aflat în custodia ApaVital Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here