Acasă Sediul central Biblioteca ALTFEL: sesiune interactivă de info-lectură

Biblioteca ALTFEL: sesiune interactivă de info-lectură

38
0

În săptămâna cu școala ALTFEL, preșcolarii de la Grădinița Dancu Iași, însoțiți de d-nele Steluța Brînză, Elena Spanache și Virginia Țurcanu, profesori învățământ preșcolar, au ales să facă un popas la biroul Împrumut pentru copii al Bibliotecii Județene „Gh.Asachi” Iași.

Copiii din grupa mare – Voiniceii și din cea mijlocie – Fluturașii au parcurs  primii pași în bibliotecă într-o încercare – finalizată cu succes – de a se împrieteni cu cărțile, poveștile și, de ce nu, cu alți copii din orașele României, prin intermediul proiectului național PRIETENIE… PE O… SFOARĂ, ediția a VII-a.

Cei mici dar și cei mari – educatori și părinți au aflat dintr-o succintă prezentare care sunt condițiile pentru a deveni posesorii unui permis de bibliotecă și ce diferență este între a împrumuta cărți din biblioteca publică și a le cumpăra din librării.

Cărțile prezentate i-au entuziasmat iar întrebările care încep cu DE CE s-au înmulțit după lectura cu voce tare:

DE CE torc pisicile?

DE CE  merge țestoasa atât de încet?

DE CE purtau regii coroană?, unele răspunsuri aflându-se chiar în textele prezentate.

Timpul alocat acestei vizite s-a scurs rapid astfel că cei mici au plecat veseli și cu promisiunea că vor reveni pentru a lua și a duce acasă poveștile recent descoperite.

Îi așteptăm cu drag!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here