Acasă Sediul central Biblioteca ALTFEL: Sesiune de info-lectură

Biblioteca ALTFEL: Sesiune de info-lectură

127
0

Ziua a 2-a din săptămâna cu școala ALTFEL i-a adus la Biblioteca Județeană „Gh.Asachi” Iași – biroul Împrumut pentru copii, pe elevii clasei a II-a de la Școala gimnazială „Alexandru cel Bun” Iași, însoțiți de d-na Larisa Bodescu, profesor învățământ primar. Este al doilea an în care elevii și profesorii lor aleg să petreacă o zi în bibliotecă, iar timpul scurs s-a concretizat, printre altele, în revenirea lor ca și cititori.

Una dintre valorile morale importante este prietenia și de la acest cuvânt a pornit povestea care i-a dus pe cei mici în universul lui Pinocchio și al povestitorului Carlo Collodi, în cadrul proiectului educațional Prietenie… pe o… sfoară, ediția a VII-a.

După ce au vizionat o scurtă prezentare despre viața și opera scriitorului Carlo Collodi, copiii și-au ales câte un desen pe care au pus culorile din sufletul și imaginația lor. Personajele i-au condus apoi către rafturile aflate în jurul lor, care le-au oferit câte o carte pe potriva dorinței lor de a citi.

Și astfel, micii artiști s-au transformat în cititori, iar liniștea s-a instalat în bibliotecă: șșșt, copiii citesc!

Ca tot ce e frumos și bun, întâlnirea copiilor cu lectura în bibliotecă s-a încheiat repede, cu mențiunea că, la sfârșit, l-am sărbătorit pe unul dintre ei cu vesele urări de La mulți ani.

Promisiunea lor a fost că acasă vor deschide cărțile rapid și vor continua lectura.

Mulțumim participanților pentru implicare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here