Acasă Sediul central Biblioteca  ALTFEL: Sesiune de info-lectură

Biblioteca  ALTFEL: Sesiune de info-lectură

54
0

Ziua a 5-a și ultima din săptămâna cu școala ALTFEL i-a adus la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași pe copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 22 Iași, însoțiți de educatorii lor. Două grupe de prichindei au invadat rând pe rând spațiul secției Împrumut pentru copii cu gânduri pașnice și având activată curiozitatea propriei vârste. Noile informații prezentate despre cum se obține un permis de acces în bibliotecă, cât timp se împrumută  cărțile dar și în ce stare se restituie acestea au fost câteva din întrebările care au primit răspunsuri. Deși cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani, cei mici au înțeles corect obligațiile unui cititor dar și drepturile acestuia. Poveștile și povestitorii au reprezentat al doilea subiect abordat și din acest moment preșcolarii au devenit  foarte comunicativi, povești și personaje preferate fiind prezentate rând pe rând.

Cererea de prietenie a faimosului Pinocchio  a fost acceptată și de cei mari și de cei mici cu inima deschisă și culorile pregătite, astfel că și ei vor fi parte a proiectului Prietenie…pe o …sfoară, ediția a VII-a.

La final, jocul întrebărilor a antrenat copiii într-o cursă a răspunsurilor deseori câștigată, dar cu promisiunea că vor completa lacunele la timp, printr-o lectură consistentă după ce vor deveni oficial utilizatori ai bibliotecii, devenind astfel mai isteți ca înainte.

Îi așteptăm cu nerăbdare să revină!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here