Acasă Sediul central Audiţii muzicale estivale

Audiţii muzicale estivale

56
0

 .

 .

Începând cu data de 24 iulie 2014, în ambianța specifică Secției de Artă și Colecții Speciale, sub genericul Audiții Muzicale Estivale, publicul iubitor de muzică va avea ocazia să audieze lucrări muzicale din fonoteca bibliotecii.

Compozitorul săptămânii 24-31 iulie este W. A. Mozart. În program: Integrala concertelor pentru pian și orchestră, solist: Christian Zacharias.

christian_zacharias,_dirijor_si_solist,_un_indragostit_de_mozart

Oaspete binecunoscut al ultimelor ediții ale Festivalului Internațional „George Enescu” de la București, Christian Zacharias s-a făcut remarcat pe scena muzicală internațională ca pianist, însă a preferat să exploreze universul muzicii și din postura de dirijor. Celebrul pianist s-a lansat și în cariera dirijorală, în 1992, când a debutat cu Orchestra „Suisse Romande”, iar de atunci a colaborat cu prestigioase orchestre din lume. Zacharias este din 2000 dirijorul principal al Orchestrei de Cameră din Lausanne, directorul artistic al Festivalului „Mozart” al Orchestrei Simfonice din Barcelona și dirijor principal invitat al Orchestrei Simfonice Göteborg. În ianuarie 2007 a fost distins cu Midem Classical Award „Artistul anului”, la Cannes, iar din 2011 este profesor la Academia de Muzică și Dramă din Göteborg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here