Acasă Sediul central Atelierul de autocunoaștere… prin joacă

Atelierul de autocunoaștere… prin joacă

60
0

Joi, 4 iulie 2019, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași a desfășurat prima sesiune a Atelierului de autocunoaștere… prin joacă. Partenerul în acest proiect este Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces), coordonatori: Nicoleta Emacu și Adrian Mârzac împreună cu copii-beneficiari ai Asociației, cu rol de animatori culturali.

Jocul a fost și este strâns legat de mirifica lume a copilăriei. Nici un copil nu-și trăiește deplin această minunată vârstă fără joc, fără veselie, fără mirajul care însoțește zilele și orele de el însuși dorite și înfăptuite după propria sa plăcere.

Joaca, un factor important al socializării copilului și nu numai, pentru că, potrivit unor reguli scrise sau nu, îi determină pe copii să se cunoască mai bine, să comunice mai mult, să se simtă bine unul cu celălalt și să dorească acest lucru.

Spațiul Bibliotecii Județene Iași a fost spațiul jocului – activităților voluntare și spontane, ce produce bucurie, plăcere. Acesta are o componenta fizică, reală și una paralelă, fantastică, în care copilul interpretează un rol într-o poveste imaginată de el însuși. Jocul reprezintă învățare și mișcare. Acesta modelează inteligența și îmbogățește vocabularul, contribuie la dezvoltarea inteligenței sociale și disciplinează.

Vă așteptăm joi, 11 iulie 2019, ora 13,00 la o nouă repriză de… joacă cu Asociația ROIS Iași!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here