Acasă Sediul central Asociaţia Literară Păstorel Iaşi – ședința lunară (12 mai 2019)

Asociaţia Literară Păstorel Iaşi – ședința lunară (12 mai 2019)

50
0

Duminică, 12 mai 2019, la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Asachi” s-a desfășurat o nouă întâlnire a membrilor ALPI (Asociaţia Literară Păstorel Iaşi).

După tradiţionala „fotografie de grup”, directorul ALPI, comandorul (r) Mihai Batog-Bujeniţă a trecut în revistă ultimele manifestări la care au participat şi scriitorii din asociație, prima amintită fiind cea organizată de Mihai Caba cu ocazia aniversării a 120 de ani a „Uzinei de Lumină”, cu o conferinţă pe această temă găzduită de Sala Henri Coandă de la Palatul Culturii din Iaşi.

În continuare, s-a amintit despre manifestarea organizată la „Bolta Rece”, cu ocazia mesei de pomenire în memoria fostului coleg și membru ALPI, Vasile Unguraşu, în prezenţa soţiei şi fiicei celui plecat prea devreme în „lumea umbrelor”, atunci când cei prezenți l-au omagiat pe Vasile şi au citit din versurile şi catrenele sale.

Au fost prezentate apoi premiile obţinute de membrii ALPI la Festivalurile literare de la Brăila, Buzău, Vişeu şi Sinaia, dar au mai fost menţionate şi excursiile pe teme culturale organizate de jurnalistul Dan Teodorescu, la care au participat şi colegii de la ALPI, în Republica Moldova (unde s-a făcut şi o donaţie de carte la Muzeul de Literatură “Mihail Kogălniceanu” din Chişinău) şi la Bârlad (unde a avut loc întâlnirea… istorică cu primul şi singurul cosmonaut al României până în prezent, generalul dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu).

În continuare au citit din propriile creaţii literare Doina Toma, Elena Mândru, Cornelia Livia Bejan, Georgeta Paula Dimitriu, Mihai Haivas, Viorica Şerban (care a editat în ultima perioafă şi două noi volume de proză), Mihai Caba, Ioan Hodaş, Gheorghe Bălăceanu, Sorin Cotlarciuc, Constantin Profit, Constantin Munteanu.

O nouă întâlnire în cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi, într-o nouă manifestare culturală va avea loc duminică, pe 9 iunie 2019, de la ora 10.00, tot la sediul central al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here