Acasă Sediul central Arborii seculari ai Iașului

Arborii seculari ai Iașului

16
0

Marți, 13 iulie, Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Iași a organizat pentru cei ce și-au dorit să cunoască câțiva din Arborii seculari ai Iașului, o miniexcursie, în zona centrală a orașului.

Doamna Ramona Ciobanu, consilier în cadrul Agenției de Protecția Mediului Iași, compartimentul biodiversitate, a prezentat elevilor de liceu de la clasele de protecția mediului de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași, coordonați de prof. Lăcrămioara Burlică și prof. Ersilia Coșbuc, copacii monument din centrul orașului: stejarii piramidali de la starea civilă (str. Vasile Alecsandri), stejarul Veronicăi Micle, din fața bibliotecii UMF, grădina și stejarii (Quercus robur) din curtea Muzeului de Istorie Naturală Iași – „Stejarii lui Brândză” – B-dul Independenţei nr.16, în curtea Muzeului de Istorie Naturală – 274 ani, Stejar (Quercus robur) 318 ani in curtea Bibliotecii UMF, stejarul lui Berthelot (Quercus robur) curtea Teatrului Național – 94 ani, cu această ocazie am amintit că mâine, 14 iulie, este Ziua Națională a Franței; aliniamentul de platani (Platanus acerifolia) de pe esplanada Teatrului Național, magnolia (Magnolia kobus), arbore ornamental din fața Palatului Roznovanu, castanul (Aesculus hippocastanum) din curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei Iași – 164 ani.

Tinerii au încheiat periplul cu o frumoasă călătorie la Muzeul de Artă al Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, printre copacii de la expoziția de fotografie „Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here