Acasă Sediul central ALPI – ședința lunară – 14 iulie 2019

ALPI – ședința lunară – 14 iulie 2019

20
0

De Ziua Națională a Franței, Asociaţia Literară Păstorel Iaşi (ALPI) a organizat o nouă manifestare culturală cu public, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”.

Ca de obicei, în debutul întâlnirii, comandorul (r) Mihai Batog-Bujeniţă, nimeni altul decât directorul ALPI a prezentat ultimele apariții în diverse reviste ale membrilor, dar și manifestările culturale în care au fost implicaţi epigramiştii şi poeţii ieşeni. Amintim lansările de carte oferite de Dan Teodorescu şi Maria Velea în cadrul LSR – Filiala Iaşi – Nord Est România de la Cercul Militar din Copou şi manifestarea dedicată lui Păstorel Teodoreanu de la Filiala „Ion Creangă”, din cadrul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi, unde au fost prezenţi circa 100 de elevi ieşeni.

De remarcat a fost vizita arh. Eduard Mattes, venit pentru o scurtă vacanţă din Israel în Iaşul natal, care a delectat publicul cu lecturarea unui crochiu de mare sensibilitate publicat în mass-media de limba română din „Ţara Sfântă”, el fiind şi un excelent grafician şi fotoreporter de şarje artistice, de nivel internaţional.
În fața publicului numeros au dat citire propriilor creații: Maria Velea, Mihai Savin (ambii la debut în ALPI), Mihai Batog-Bujeniţă (moderatorul evenimentului şi directorul ALPI), Doina Toma, Angela Pistol, Viorica Şerban, Elena Mândru, Corina Matei-Gherman, Gabriela Cucinschi (care i-a oferit lui Edy Mattes un albun personal de pictură), Mihai Haivas, Mihai Caba, Ioan Hodaş, Victor Iosif, Nicu Iftimie (debutant), Vasile Larco, Sorin Cotlarciuc, Constantin Mănuţă, Constantin Profir, Constantin „Ticu” Mihai, Vasile Diacon, Nicolae Viziteu.

Următoarea manifestare cu public în cadrul Asociaţiei Literare Păstorel Iaşi va avea loc pe 11 august 2019, de la ora 10.00, tot în Sala mare de lectură a Sediului Central, de la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here