Acasă Sediul central AGATHA CHRISTIE – Expoziție de carte din colecțiile bibliotecii

AGATHA CHRISTIE – Expoziție de carte din colecțiile bibliotecii

35
0

img_1916

AGATHA CHRISTIE
(15 septembrie 1890 -12 ianuarie 1975)
Expoziție de carte din colecțiile bibliotecii

Astăzi se împlinesc 126 DE ANI de la nașterea autoarei.

Cea care a fost numită regina crimei este recunoscută de Guinness Book of World Records drept cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, alături de William Shakespeare, și ca fiind autorul individual tradus în cele mai multe limbi, cel puțin 50 (conform UNESCO).

A debutat ca scriitoare la vârsta de 30 de ani și a publicat 80 de romane și nuvele și 19 piese de teatru. Primul său roman este Misterioasa afacere de la Styles și marchează apariția celebrului personaj Hercule Poirot , micul belgian, și începutul glorioasei  sale cariere de detectiv. Ultimul roman al scriitoarei, publicat postum, se numește Sleeping Murder (Misterul crimei fără cadavru) și marchează, de această dată, retragerea lui Miss Marple, alt detectiv celebru, inventat de Agatha Christie și, de fapt, preferata ei.

Cu toate că a dezlegat zeci de mistere, cu o ingenioasă și sclipitoare logică, Agatha Christie și-a avut propriul său mister, care nu și-a găsit rezolvarea nici până astăzi și care suscită în continuare (deloc de mirare), un viu interes.

Poate nu vom găsi Cadavrul din bibliotecă dar putem rezolva Crima din Orient Express, să vedem cum este Crăciunul lui Poirot și să ne amintim că Elefanții nu uită niciodată.

Tuturor celor pasionați de mistere, dar mai ales de surprinzătoarele soluții găsite de Agatha Christie, vă adresăm invitația de a redescoperi titlurile sale  în colecțiile de carte ale Bibliotecii județene ieșene – secția Împrumut pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here