Acasă Sediul central “A înflorit liliacul” – Rodica Ojog Braşoveanu

“A înflorit liliacul” – Rodica Ojog Braşoveanu

24
0

Un București de altădată, cu tot farmecul lui pierdut, prinde contur într-o poveste de citit pe îndelete. Printre umbre și lumi, vedem în acțiune personalități istorice. „Două femei înveşmântate în straie neguroase“ coboară dintr-o caleașcă. Așa începe o poveste de atmosferă, cu întâmplări dintr-o lume dispărută. Un conducător este în pericol să încapă pe mâinile unor conspiratori… Un ținut își schimbă destinul… O carte cu multe enigme surprinde vieți enigmatice…

Pornind de la un complot menit să-l ucidă pe Cuza şi să-l înscăuneze pe prinţul Sutzu, autoarea creează o frescă memorabilă a Bucureştilor de altădată, redată cu umorul caracteristic şi cu ironia fină, rezervată cu precădere parveniţilor cu ifose nobiliare. Întreaga aventură este străbătută şi susţinută de Barbu Cantuniari, cel ce se ocupă de siguranţa domnitorului, dar şi de alte personaje care vor învolbura imaginaţia cititorului ca Vasile Alecsandri, Mihail Kogălniceanu, însuşi Alexandru Ioan Cuza – căruia i se dezvăluie, dincolo de aura de mare domnitor, latura omenească şi slăbiciunile – Elena Doamna, Lelia de Gunsbourg.

“A înflorit liliacul” oferă o pagină de istorie romanţată a epocii lui Alexandru Ioan Cuza şi va dovedi, dacă mai era nevoie, virtuozitatea scriitoricească a Rodicăi Ojog Braşoveanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here