Acasă Sediul central 9 februarie – Ziua Limbii Elene

9 februarie – Ziua Limbii Elene

93
0

Duminică, 16 februarie 2020, de la ora 15.00, la sediul Comunității Elene Iaşi, Filială a Uniunii Elene din România în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iași are loc un eveniment special dedicat sărbătoririi Limbii și culturii elene. În deschidere, Soultana Arvanitaki, profesor la Facultatea de Litere – Lectoratul de Neogreacă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și colaboratoarea Athina Tsav vor vorbi despre istoria alfabetului grec și a limbii elene.

Reprezentanții bibliotecii vor expune beneficiile serviciilor și vor aduce în mod specific precizări despre cărțile elene din colecțiile Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”.

9 februarie este ziua comemorării poetului național grec Dionysios Solomos (n. 8 aprilie 1798 – d. 9 februarie 1857). În onoarea lui, pe 9 februarie, la nivel mondial, se sărbătorește Limba și cultura greacă, având scopul de a evidenția rolul fundamental al culturii și limbii grecești în dezvoltarea umanității. Prin legea 204/2018, în România a fost instituită ziua de 9 februarie ca „Ziua Limbii Elene”, aceasta prilejuind numeroase manifestări culturale „în localitățile în care trăiesc membri ai comunității elene sau filoeleni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here